בימים שבהם לכה רבים מאיתנו יש קשיים כלכליים, גדולים יותר או פחות, אין ברירה וצריך לחסוך – מי יותר ומי פחות. אבל לעיתים, עם כל הקושי שבשגרת היום העמוסה, מתחשק גם לנו לפנק את עצמנו בארוחה במסעדה טובה, או בפעילות זוגית מתגמלת ומשביעה. לצערנו, לא תמיד הארנק מאפשר לנו את היציאה למסעדה, אבל לעיתים אפשר להביא את המסעדה אל הבית, או לפחות להכין חלק מהתפריט שלה.

הכנה של סושי בבית הינה פעילות שבה כל בני הבית יכולים להשתתף, כאשר העלויות הכלכליות שלה הינן יחסית נמוכות. הילדים יכולים לקלף את הירקות, המבוגרים יכולים להכין את האורז וניתן תמיד לבצע את מלאכת הגלגול בצורה משותפת.

לשם כך אנו מביאים לפניכים מתכון טעים וקל להכנת סושי בבית. עם המתכון הזה גם הידיים הלא מיומנויות בגלגול הסושי יתהו איך הם לא עשו זאת עד היום.

המצרכים הדרושים:

2 כוסות אורז לסושי
2.5 כוסות מים קרים 
3 כפות חומץ אורז
4 כפות סוכר
חצי כף מלח 
חבילת אצות נורי 
1 גזר 
1 מלפפונים 
1 אבוקדו
1 גמבה
2 ביצים
רטבים לסושי
וואסאבי

מחצלת לגלגול הסושי

סכין חדה לחיתוך

 

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את האורז במים. שמים את האורז בסיר ומוסיפים את המים.


מביאים לרתיחה.


מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים עד שרואים שכל המים התאדו.


מורידים מהאש ומכסים חמש דקות נוספות.

בסיר נפרד מבשלים היטב את החומץ עם הסוכר והמלח עד שהסוכר נמס.


יוצקים את החומץ אל האורז.


מערבבים היטב ומצננים עד שהאורז מגיע לטמפרטורת החדר.


חותכים את הירקות לרצועות דקות:

מקלפים וחותכים גזר


חותכים גמבה לרצועות דקות וישרות.


מקלפים וחותכים אבוקדו.


מכינים חביתה משתי ביצים.


כשהחביתה מוכנה מניחים אותה על קרש חיתוך.


חותכים את החביתה לרצועות דקות.


מסדרים את משטח העבודה. מוסיפים קערת מים.


לוקחים אצת נורי ומניחים על מחצלת כאשר החלק החַלק שלה נמצא על האצה והחלק המחוספס פונה כלפי מעלה.

 


מניחים מעל האצה את האורז ומשאירים שוליים של שני ס"מ בחלק העליון. במידה והאורז נדבק לידיים יש להרטיב מעט את הידיים מהמים בקערה, אך לשמור שלא להרטיב את האצה.


בחלק הקרוב אלינו מניחים את רצועות הירקות בצורה אסתטית:

לסדר יפה את הגזר


את החביתה


לסדר את רצועות המלפפון


ולהניח את רצועות האבוקדו.


ואחרון: לסדר מעל את הגמבה.


מגלגלים היטב בעזרת המחצלת:

בשלב הראשון יש להרים בתנועת גלגול את המחצלת עם האצה והמילוי.


בשלב השני יש לעטוף היטב את הרול עם המחצלת ולהכניס את כל המילוי פנימה תוך יצירת גבעה קטנה.


כעת יש לסיים את הגלגול תוך הידוק הרול כמעט עד הסוף.


 

את שני הס"מ הנותרים שהשארנו יש להרטיב במעט מים.


ולסיים את הגלגול עד שהרול עגול ויפה.


מניחים את הרול על משטח עבודה/ קרש חיתוך נקי


חותכים את הרולים לעיגולים של שני ס"מ בעזרת סכין חדה.


יש לחתוך את כל הרול, לסדר בצלחת הגשה ולהגיש בליווי רטבים.


 

בתאבון!

***

מוגש בחסות רשת סופר סושי – רשת סושיות עם אופי באזור תל אביב. ובחסות שדמה – בית חולים ווטרינרי.

אוכל יפני

 

 

 

מתכון לסושי – מה אוכלים היום? סושי!Prep time: 20 mins מתכון לסושי - מה אוכלים היום? סושי!
    Ingredients
  • 2 כוסות אורז
  • 2.5 כוסות מים קרים
  • 3 כפות חומץ אורז
  • 4 כפות סוכר
  • חצי כף מלח
  • חבילת אצות נורי
  • 1 גזר
  • 1 מלפפונים
  • 1 אבוקדו
  • 1 גמבה
  • 2 ביצים
  • רטבים לסושי
  • וואסאבי
  • מחצלת לגלגול הסושי
  • סכין חדה לחיתוך
    Directions

דילוג לתוכן