Warning: A non-numeric value encountered in /home/prositec/consumers.co.il/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5752

הטיול הזוגי או המשפחתי לחו"ל טומן בחובו הוצאות רבות המתפרסות על פני כרטיסי הטיסה, חברות השכרת הרכב ומקומות הלינה. אך מלבד הוצאות אלו ישנה הוצאה אחת, קטנה לא פחות, והיא כמובן כלל ההוצאות על מזון ושתייה במהלך הטיול.

אז נכון, אי אפשר לצום במהלך כל החופשה או להעמיס את המזוודות במיטב המטעמים מארץ הקודם רגע לפני העלייה לטיסה. עם זאת, עדיין חשוב לזכור כי עלות המזון והשתייה למשפחה ממוצעת יכולה להסתכם במאה דולרים ליום ולכן מומלץ מאד לערוך תכנון מקדים גם בנוגע לחלק הזה של הטיול.

בהכנת מאמר זה הסתייענו בצוות המומחים של אתר סביב העולם – תיירות ללא גבולות המציע מגוון רחב של חבילות נופש מסביב לכולם במחירים אטרקטיביים במיוחד וברמת שירות מעולה.

מה כוללות ההוצאות על מזון ושתייה במהלך הטיול?

רגע לפני שנדון בדרכים לחסוך, חשוב שנלמד מה מרכיב את ההוצאות הגדולות על מזון ושתיה במהלך טיול משפחתי בחו"ל.

המרכיב הראשון והעיקרי הוא כמובן שלוש ארוחות הבסיס ביום המתחלקות בין ארוחות במלון (אם המלון מספק אותן ובחרתם לאכול במלון) ובין מסעדות שונות.

אל הוצאה בסיסית ומחייבת זו מצטרפות גם הקניות בסופרים ובחנויות מזון נוספות – בהרבה מקרים החנויות הללו תגבנה מכם מחיר גבוה במיוחד בשל המיקום האטרקטיבי שלהן בתוך אזורי התיירות הנחשקים בהם אתם מטיילים. כך תמצאו את עצמכם משלמים לעיתים מחירים גבוהים במיוחד על מזון ושתיה לעומת המחירים בארץ.

אוקיי, אז איך חוסכים בהוצאות על מזון ושתייה?

אחת מנקודות המפתח לחיסכון בעלויות המזון והשתייה בטיול הקרוב היא הכרת האזורים בהם אתם מטיילים. הקפידו לציין על מפות הטיול שלכם גם מקומות בהם מרוכזים סופרים גדולים בהם תוכלו לעצור לקניית מצרכי מזון שיספקו את המשפחה כולה בעלות נמוכה. באזור שבו אין הרבה אפשרויות או שהוא יקר יותר, הכינו מראש טרם יציאתכם סנדוויצ'ים הכוללים מוצרי מזון עמידים כמו ממרחים מסוגים שונים ולוו אותם בירקות, פירות יבשים ואגוזים.

מלבד מרכזי קניות תוכלו לחקור גם ברשת האינטרנט היכן נמצאות מסעדות המספקות למבקרים בהן ארוחה משביעה בעלות נמוכה יחסית ולתכנן את נקודות העצירה שלכם בסמוך אליהן – כך תוכלו לשלב את חניית הביניים שלכם עם ביקור במסעדה מקומית בעלות נמוכה.

אם שכרתם רכב לטיול בחוץ לארץ, ישנה נקודת מפתח נוספת: האפשרות לרכישה או להשכרה של מקרר נייד למכונית. לעיתים רכישה או השכרה של מקרר נייד בעלות של מספר דולרים ליום תסייע לכם לשמור על האוכל והשתייה שקניתם במהלך היום כולו ותחסוך מכם את עלות הקנייה החוזרת של מוצרי מזון מספר פעמים ביום כדי ליהנות מאוכל טרי.

הפתרונות שהצגנו – מלבד המקרר, כמובן – תקפים גם לנסיעה ברכב במהלך הטיול וגם למטיילים  ברגל. הכנה מוקדמת של מזון ושתיה ליום הקרב תספק לכם את כמות האנרגיה הדרושה ליום ארוך וגדוש בטיולים מבלי להגדיל את התקציב הייעודי לאותו יום.

ומה לגבי מטעמים שחייבים לטעום?

אחרי הכל מדובר בחופשה וכל אחד מכם וודאי קיבל לא מעט המלצות על מסעדה או גלידריה שבה אתם חייבים לבקר אם הגעתם לאזור. קרוב לוודאי שלא תרצו להימנע מההנאות אשר לשמם יצאתם לטיול אך חשוב מאד להיערך לכך תקציבית לפני היציאה.

בדקו ברשת האינטרנט מהי העלות הממוצעת לביקור בכל אחת מהמסעדות או חנויות ממכר המזון שאסור לכם להחמיץ וערכו חישוב מהו הסכום שאתם מקציבים למזון ושתייה במקומות אלו. את הסכום הכלילו מראש בתקציב הטיול הכולל שלכם ואל תתפתו לשחרור הרסן בכל גלידריה שנייה.

טיול נהדר לכם!

דילוג לתוכן