Warning: A non-numeric value encountered in /home/prositec/consumers.co.il/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5752

מוגש בשיתוף נועם דוד תקליטן לאירועים  – אירוע איכותי, בלתי נשכח ומותאם אישית ללקוח.

קודם כל, הרצוי או מה צריך שיהיה במערכת סאונד ביתית איכותית                                   

בפשטות, ישנם שלושה דברים בסיסיים שצריך: מגבר, רמקולים ונגן – רצוי כל חלק בנפרד. היתרון: ניתן להחליף את אחד החלקים בהמשך, אם הוא מתקלקל, או לשדרג כשיש כסף לכך.

יש לזכור: במערכות סטריאו ביתיות בסגנון "הכול כלול " הבאות ביחידה אחת, לרוב לא אפשרי או לא משתלם לתקן חלק אחד במערכת ויש צורך לרכוש מערכת חדשה אם היא מתקלקלת.

בואו נפרט קצת על כל אחד מהחלקים האלה.

  1. מגבר (רסיבר) : רצוי שיהיה בעל הספק גבוה. כדאי שזה יהיה מגבר שנקנה ממקור אמין שיוכל לספק אחריות במקרה של תקלה. חשוב שיהיו בו תפריטים נוחים וכמה שיותר יציאות וכניסות ( USB, בלו-ריי, HDMI וכדומה).
  2.    רמקולים יש לבדוק שעוצמת הרמקולים תהיה כזו שתתאים לחלל החדר בו הם נמצאים ולמגבר אליו הם מחוברים (שלא יפוצצו אותו). יש לקחת בחשבון את העיצוב וההתאמה למבנה החדר והריהוט בו.

  סוגי רמקולים :

רצפתיים\מדפיים – יש להתאים גודל, צורה ועיצוב לחדר בו הם נמצאים.

רמקולים לוויניים – אלו הם רמקולים קטנים, למשל 5.1 (כלומר 4 קטנים + סאב וופר המיועד לצלילי הבס.) חובה בכל מערכת ביתית רצינית, במיוחד במערכת קולנוע ביתית המיועדת לדמות צליל היקפי.

מקרן אודיו – מדמה את תחושת ההיקפיות, מגיע ממקור קול אחד ומשתמש בהחזרים מהקירות ליצירת תחושת שמע היקפית (סראונד.) היתרון : קומפקטי, מעוצב, ואינו תופס מקום רב. החיסרון: מחיר גבוה

       3. נגן אודיו\וידאו איכותי: די.וי.די, בלו-ריי, DIVX, סטרימר או כל נגן מדיה אחר המפעיל את המוזיקה\סרט אותם אתם רוצים לשדר.

תקציב: הגענו לחלק המצוי…

"העיקר שיהיה ווליום": לא חשוב כמה החלטתם להשקיע במערכת סאונד ביתית – מערכות הבנויות מחלק אחד לרוב זולות יותר ופחות איכותיות. אין זה אומר שלא תוכלו למצוא מערכת ביתית טובה מ-800 שקלים ועד כמה אלפי שקלים בודדים – אם כל רצונכם להכניס דיסק או לחבר את האייפון לרמקולים, זו אופציה כדאית, פשוטה וחסכונית.

"אחי, אתה שומע את התדר של המיד ריינג' בבאלאנס ?": לאלו מבינכם המעוניין בסאונד יותר מדויק ואיכותי, כדאי לקנות כל חלק בנפרד – לאו דווקא מאותו חברה – להתאים את הספק ואת המגבר לרמקולים, ולשחק עם המערכת לפי רצונכם: לבחור כמה יציאות אתם רוצים, סראונד, רמקולים שקועים בקיר, חיבור למחשב וכל הגאדג'טים שתוכלו להוסיף על היחידות הבסיסיות.

 רצוי או מצוי, איפה כדאי לקנות?

ברשת: כידוע, היום ניתן לרכוש באינטרנט כל דבר, כמו גם מערכות אודיו מתקדמות. הבעיה: מערכת שמע עדיף לשמוע עם האוזניים שלכם לפני שקונים. בעיה נוספת : אמינות הספקים באינטרנט אינה ודאית והשקעה כספית גדולה עדיף שתעשה באחריות מחנות מורשת.

דיוטי פרי : מציע אפשרויות נחמדות לרכישת מערכת סאונד ביתית, ואם אתם או קרוביכם נוסעים לחו"ל, כדאי לבקר במחלקת הסאונד של הדיוטי פרי ואולי אף למצוא דברים איכותיים במחירים טובים.

חנויות סאונד מורשות: זכייניות, או יבואניות המותגים השולטים בשוק. שם המגוון רחב יותר, ישנה אחריות, ואפשר להתייעץ עם בעל מקצוע שיתאים עבורכם את המערכת הטובה ביותר עבורכם בתקציב שפוי.

לסיום: טיפים להרכבת המערכת

לאלו המרכיבים מערכת בעצמם ואינם מבינים בתחום, עדיף להתייעץ עם מומחי סאונד כדי לנצל את התקציב בצורה חכמה. לרוב החלוקה של התקציב מתבצעת כך: 60% מהתקציב יושקע ברמקולים. 30% יושקעו במגבר והשאר בנגן ובכבלים איכותיים שיחברו את כל המערכת.

***

dj noam david

דילוג לתוכן