החלטת לפתוח עסק קטן? ברכות. קודם כל, לפתוח עסק משלך זה תמיד הגשמה של חלום כלשהו שיש לך הרבה שנים – ולרוב הוא גם מבטא את הכישרונות שלך.
אנשים רבים חולמים במשך שנים ארוכות על פתיחת עסק משלהם, אך תמיד יש משהו שמפריע להם באמצע: העבודה טובה מכדי להפסיקה עבור עסק שעתידו אינו ברור, אחוז הרווחים הצפוי נמוך, חוסר היכולת להתנתק ממעמד של שכיר, החשש מהעמידה לבד מול לקוחות, חרדות שנובעות מחוסר בטחון עצמי ועוד ועוד. אף פעם לא חסרות סיבות ל"למה לא", במיוחד מצד אנשים סביבך שרואים בעין עקומה את הרצון שלך לפרוש כנף ולעוף לעתיד עצמאי אולי טוב משלהם. סיבות ל"למה כן" הן לרוב מועטות מאד, אבל הן מנצחות. מי שבאמת רוצה להגשים את עצמו – אף מסגרת, חשש, חבר קנאי או פקיד בנק לא יצליחו להזיז אותו מהמסלול שלו וטוב שכך!
אז מה עושים כדי לקדם את העסק הטרי, כך שיצליח להניב רווחים ולקוחות למכביר?
דבר ראשון וחשוב מאד לכל עסק צעיר הוא כמובן לידע את העולם ואת הלקוחות הפוטנציאליים שהעסק קיים. לכל עסק בעולם יש לקוחות פוטנציאליים שצריכים בדיוק את השירות שהוא מספק, אבל הלקוחות האלה לא תמיד יודעים שהעסק הזה קיים.
טלמרקטינד לעסקים הוא פתרון נהדר עבור מי שרוצה ליידע את הלקוחות הפוטנציאליים בקיומו של העסק. זה עולה הרבה פחות מפרסום, ומאפשר לך, או לצוות שאתה מעסיק, להגיע ולדבר ישירות עם האדם שזקוק לשירותים שאתה מוכר ובכך להפוך אותו ללקוח שלך.
מה בעצם הופך שיחת טלמרקטינג לטובה ומניבת רווחים?
לאחר שהוצאת רשימת לקוחות פוטנציאלית, כדאי שתרשום לעצמך נוסח שיחה מקובל. אם אינך יודע מה להגיד בשיחת מכירה כזו, תוכל להוציא נוסח שיחה מהאינטרנט. רשום לעצמך תסריט שיחה הכולל את כל האינפורמציה הנחוצה: עליך להציג את עצמך, את המוצר שאתה מעוניין למכור, ועוד.
חשוב מאד לחשוב על התנגדויות שיעלו בשיחה. רוב האנשים לא מגיבים מיד לשיחת טלפון מאדם זר, לכן חשוב מאד שתחשוב מה להגיד במקרה שיגידו כך או אחרת. כשאתה מדבר עם הלקוח הפוטנציאלי שלך, אל תתבייש להקריא מהנייר – רק זכור לסגל לקולך טון ידידותי וחביב ולא מונוטוני ורדום כפי שקורה לנו כאשר אנו מקריאים מהדף.
לינק לסרטון הדרכה "מבוא לשיווק טלפוני"
לאחר שתערוך כמה שיחות טלפון תוכל לגבש לעצמך נוהל שיחה מדויק יותר. תדע כבר יותר מהי הסיבה שבגללה רוב האנשים אומרים לא, וגם מה הדבר שגורם להם להגיד כן. לפי התגליות החדשות האלה עדכן את נוהל השיחה שלך.
אמרו לך לא? אל תתעקש ואל תהיה אגרסיבי. נסה לחזור על הסיבות להתנגדות תוך שאתה מאתר פתרון הגיוני לכל התנגדות שעלתה. זכור: לעיתים קרובות אנשים לא באמת אומרים לך את הסיבה האמיתית, במיוחד אם המוצר יקר להם מדי. אם הלקוח עדיין מסרב בעקביות, שאל אותו בחביבות אם תוכל לצלצל אליו בהזדמנות אחרת כדי להציע לו מוצר אחר, או כשתערוך מבצעי מכירות עבור המוצר המדובר.
אמרו לך כן? שים לב שלא תקלקל את ההזדמנות עם התלהבות יתר. נסה לרסן את השמחה שלך וסגור את העסקה. יש אנשים שיודעים להלהיב בשיחת מכירה אבל לא יודעים להגיע לסגירה. אם אתה מתקשה בכך, צפה בכמה סרטוני הדרכה ביוטיוב.
לסיכום, תכנון מראש + שיחה יציבה = הצלחה!
***