Warning: A non-numeric value encountered in /home/prositec/consumers.co.il/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5752

בדיוק כפי שצמחים ממירים את אור השמש לאנרגיה להפקת סוכר וחלבונים ושעור הגוף שלנו מפיק מאנרגיית השמש ויטמין D, כך ניתן להשתמש באנרגיה המתחדשת והאינסופית של השמש לגלגולי אנרגיה נוספים. אחד מהם הוא החשמל, שהשימוש בו מובן מאליו בימינו, אך יחד עם זאת גם מובן עד כמה הוא יקר, עם מחיר סביבתי גבוה שצריך לשלם בדמות שריפת פחם ודלקים. באמצעות חשמל סולארי ניתן למנוע את החסרונות המשמעותיים הללו ומייד תבינו כיצד ניתן להפיקו ולנצלו למגוון שימושים.

להפיק חשמל מקרינת השמש

קרני השמש שפוגעות ללא הרף בכדור הארץ הינן בעלות אנרגיה שמהווה חלק בלתי נפרד מהחיים על פני כדור הארץ. את האנרגיה הזאת ניתן לרתום לטובת האדם, מה שכבר השכלנו לעשות מזמן, כדוגמת שימוש באנרגיית השמש לטובת חימום מים. כיום ניתן גם להפיק חשמל מאנרגיית השמש וזאת באמצעות התקנת קולטנים שבתוכם תאים פוטו-וולטאיים וממיר מתאים, שבסופו של דבר מפיק חשמל כל עוד קרני השמש פוגעות בקולטנים. את החשמל ניתן לנצל לשימוש עצמי ואם נוצר עודף, למכור אותו לחברת החשמל בתעריפים שרק הולכים וגדלים עם השנים.

התקנה של מערכת חשמל סולארית – למי הדבר מתאים?

אם יש לכם שטח קרקע או גג מספיק גדולים על מנת להקים את הקולטנים (שנקראים גם פאנלים סולאריים), אתם יכולים להשתמש בחשמל המופק לצרכים הפרטיים שלכם ולא לשלם יותר לחברת החשמל. הדבר מתאים הן עבור בתים פרטיים ובנייני מגורים בבנייה רוויה והן עבור גגות תעשייתיים, גגות של מבנים חקלאיים וגגות של מבנים מוסדיים. כל החשמל שנוצר משמש לכל הפונקציות של המבנה והדבר מחזיר את ההשקעה במהירות.

חשמל סולארי מתאים בעוד מצב מיוחד שכדאי לקחת בחשבון. ישנם מקומות שצריכים חשמל אך הם אינם קרובים לתשתית של רשת החשמל הארצית וגם אין שום כוונה מיידית לחבר אותם. עד כה ניתן היה להזין את הפונקציות דורשות החשמל של מקומות אלו באמצעות גנרטורים, אך כיום ניתן להפיק את החשמל באמצעות השמש, להשתמש בחשמל זה לאורך שעות היום ובמידה ומעוניינים להשתמש בו בלילות, להסתייע במצברים שנטענים אף הם בשעות היום על ידי החשמל הסולארי. מקומות שבהם הדבר יכול להתאים הם מתקני מאגר מים, בריכות דגים, חוות חקלאיות ועוד.

מה עוד חשוב לדעת על מערכות חשמל סולאריות?

מערכות סולאריות שמפיקות חשמל מחזיקות מעמד ללא צרכי תחזוקה מיוחדים (מלבד ניקוי הפנלים אחת לשנה) בערך כ- 25 שנים וזהו גם אורך החוזה אל מול חברת החשמל במכירת עודפי החשמל לרשת הארצית. דבר נוסף שכדאי לדעת הוא שמאחר ולמדינה מאוד חשוב שיוקמו כמה שיותר פאנלים סולאריים ותיוצר אנרגיה חשמלית ירוקה, הוארך הפטור להיטל השבחה עד שנת 2025, כך שכדאי לכם מאוד להזדרז וליהנות מהשבחת הנכס שלכם מבלי לשלם על כך את ההיטל בעת המימוש שלו.

 

דילוג לתוכן