בשמים, בשמים בכל מקום. כל כך הרבה סוגים וכל כך הרבה ריחות. איך תצליח לבחור את הבושם הנכון? האם יש דבר כזה בכלל – בושם נכון?
בשורות הבאות לא תמצא מדריך מלא לבחירת הבושם שלך אלא רק כמה עצות וטיפים שיעזרו לך להתגבר על המבחר ולבחור את הבושם שמתאים לך. הערה חשובה: השורות הבאות נכתבות בלשון זכר – בסופו של דבר, הכותב הוא ממין זכר – אבל הן מיועדות, כמובן, גם לנשים וגם לגברים.
לא אוהב? לא קונה!
זוהי העצה החשובה והנכונה מכולה: הבושם נועד לך ואם הריח שלו לא מוצא חן בעינך, לחלוטין ובלי ספקות, אל תקנה אותו.
להשאיר את הריחות בבית
כשאתה יוצא למסע החיפושים שלך אחרי הבושם הנכון, אל תבוא כשעליך בושם או קרם גוף חזק או זיעה מיום עבודה (או סתם הליכה ברחובות תל-אביב.) הבושם הנבדק צריך ליהנות מסביבה נטלת ריחות ככל האפשר.
אהבה מרחרוח ראשון? זה לא מספיק
רחרוח אחד של הבושם שאתה בודק איננו מספיק. הבושם מורכב מחומרים שונים והניחוח שלו עובר שינוי. לכן יש להריח פעם אחת ולתת לבושם לשבת כעשרים דקות על העור או על הנייר ואז להריח אותו שוב – חלק מהניחוח ישתנה ותוכל לדעת מה הריח האמיתי וארוך הטווח של הבושם.
הפסקה לקפה תעשה לך רק טוב
אל תנסה להריח את כל הבשמים בחנות אחד אחרי השני. חוש הריח שלנו מתקהה עם כל בושם והרגישות לריחות יורדת. אחרי כמה רחרוחים, צא להפסקה, שתה כוס אספרסו או לעס חתיכת שוקולד מריר – אחר כך אתה יכול לחזור בכוחות (רחרוח) מחודשים אל בחירת הבושם.
הבושם הנכון במקום הנכון
כדי לסבך את המצב, חשוב לזכור שבושם שמתאים לפגישת עבודה בצהריים איננו תמיד מתאים לחתונה סוערת בגני אירועים בקיסריה. גם לשעות היום, לעונות השנה ובכלל למזג האוויר יש השפעה על ההתאמה של הבושם לרגע שבו משתמשים בו. אני משער שרובנו לא נבחין בהבדל אבל המומחים טוענים שההבדלים קיימים – אם זה נראה לך חשוב, אל תשכח לקרוא עוד על הנושא כדי שיהיה לך קשה עוד יותר לבחור בושם, או – ליתר דיוק – בשמים. אל דאגה, יש הרבה מה לקרוא בנושא ברשת.
אמור לי מי אני ואבחר לעצמי בושם
בשמים, או יותר נכון, ניחוחות של בשמים, מחולקים למשפחות ותתי-משפחות או סוגים ותתי-סוגים. לפי מומחי הריח, כל סוג מתאים לאופי מסוים ולמצב רוח מסוים. אז איך תגלה מה מתאים לך? באינטרנט אפשר למצוא, לדוגמה, שאלון שכולל תשע שאלות שיעזור לך לבחור את הבושם המתאים לך (או למישהו אחר, אם אתה כבר כאן.)
פרסומות לא ממש עוזרות אבל הן נחמדות, לא?
בשביל זה יש חברים (או בני זוג)
קח איתך מישהו (או מישהי, או גם וגם – משלחת שלמה לחיפוש הבושם הנכון.) שאתה סומך על הטעם שלו כדי שירחרח יחד עימך את הבשמים השונים ויביע את דעתו. כמובן שאם יש לך בת זוג (או בן זוג) הרי שדעתה חשובה מאוד: היא זו שתצטרך לחיות בקרבת הניחוח שתבחר – התחשב בדעתה! (או דעתו, כמובן.)
לרחרח אנשים אחרים זה לא תמיד רעיון מוצלח, אבל שווה לנסות
אין זו בשום אופן המלצה לרחרוח פולשני של אנשים ברחוב. עם זאת, אם הרחת – באופן חוקי, מנומס ובלתי פולשני – ריח של בושם שמוצא חן בעינך, ברר מהו. כך תוכל לחסוך לך זמן בחיפוש בושם מתאים. עם זאת חשוב לדעת שבושם מגיב אחרת כשהוא מונח על אנשים שונים – מה שטוב למישהו אחר אולי איננו משתלב בצורה טובה עם ריח הגוף האישי שלך.
לפעמים צריך להסתכל בקנקן
ומה אם הבושם לא נועד לך אלא למישהו אחר? הרי אי אפשר להביא אותו לחנות ולבדוק מה הריח של הבושם כשהוא עליו או עליה. מה עושים?
במקרה של מתנה מותר לתת משקל גדול יותר למותג של הבושם – רוב האנשים יתרשמו מבושם מוכר בתנאי שיש לו את ההילה הנכונה. כמו כן, בקבוק יפה ומיוחד יכול לכפר על ריח פחות מוצלח: זו הרי מתנה והיא לא חייבת להיות הכי פרקטית אם היא מהווה לפיחות קישוט מרשים לשלוחן התמרוקים.
המוכר מבין יותר ממך, בחלק מהפעמים לפחות
התייעצו גם עם המוכר או המוכרת – לא כל מה שיאמר לכם הוא נכון (הם צריכים להרוויח כסף, לא?) אבל נסו לזהות את העצות המקצועיות ששווה לקבל ולהפריד אותם מתכסיסי המכירה. זה אמנם לא קל אבל אף אחד לא הבטיח לכם גן של שושנים (אלא רק ריח של גן כזה, ובהנחה.)
על טעם ועל ריח, בעיקר על ריח, קשה מאוד להתווכח. נותר רק ליהנות מניחוח הבושם ולקוות שבחרת את הבושם הנכון. והמחיר? זה כבר סיפור אחר.
לסיום, ולמתקדמים: האם אתה יכול לזהות את כל המפורסמים והבשמים שלהם שמעורבבים ביחד בסרטון הבא?
***
נכתב בשיתוף עם Call Perfume