Warning: A non-numeric value encountered in /home/prositec/consumers.co.il/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5752

מאת: אמא של מיכל

כאמא לאמא, שתינו יודעות שאת רוצה שהתינוק שלך ישכב במיטה הנוחה והבטוחה ביותר, על מצעים שהם גם נוחים וגם בטיחותיים במאת האחוזים. על מה צריך לחשוב כשמכינים לתינוק את המקום לישון בו?

קודם כל: העריסה

קודם כל, התחילי בבחירת עריסה בטוחה שתעמוד בסטנדרטים של תקני הבטיחות. אם שאלת את העריסה או רכשת אותה מיד שנייה, עלייך להיות זהירה במיוחד. סבתא שלי הייתה אומרת שאם את לא מצליחה להכניס שתי אצבעות בין העריסה לבין המזרן זה אומר שהמזרן מונח טוב בתוך העריסה.

הסדין הנכון

כסי את המזרן עם סדין למיטת תינוק עשוי מכותנה סרוקה ונעימה במיוחד. סדינים לעריסה הם סדינים עדינים ורכים והם שומרים על מגע מושלם עם עורו של תינוקך. סדיני העריסה מגיעים עם גומי קל לתפיסה טובה של המזרן. יש לוודא כמובן כי הסדין נתפס בחוזקה מתחת למזרן, מהודק היטב ואין שום אפשרות שישתחרר בזמן שתינוקך ישן.

שמיכות: לא יותר מדי

למרות שזה ממש מפתה לכסות את התינוק בערמת שמיכות חמות ונעימות למראה, חשוב שתדעי כי מצעים רכים או רבים מדי מהווים סכנה. כדי לשמור על חום גופו של התינוק בימי החורף מומלץ להשכיב אותו לישון עם גרביים חמות, פיג'מה עם רגליים, אוברולים חמים, שמיכת עיטוף או – האהוב עליי ביותר והמכרבל ביותר – שק שינה לתינוק. כל האופציות הללו מומלצות ועדיפות על פני כיסוי התינוק עם מספר שמיכות. תינוק צעיר זז תוך כדי שינה ועל מנת למנוע מצב בו התינוק יכסה את ראשו מתוך שינה, ממליצים להימנע מכיסוי רב של שמיכות. חשוב לזכור כי אם כן עושים שימוש בשמיכה, יש להדק אותה בצורה מאובטחת היטב סביב הרגליים והצדדים של המזרן ולהניח את השמיכה עד לחזהו של התינוק. כלומר, לתחום אותה מתחת לזרועותיו ולא מתחת לסנטר.

כריות ושאר תוספות

האקדמיה האמריקנית לרפואת הילדים (AAP), הוועדה לבטיחות מוצרי צריכה (CPSC), והמכון הלאומי לבריאות הילד (NICHD) ממליצים לך לקחת את כל הכריות, שמיכות, צעצועים ושאר חפצים מהעריסה. ההמלצה היא לא לתת לילדך לישון עם כרית עד גיל שנתיים לפחות אחרי שהוא השלים את המעבר מהעריסה למיטת מעבר. בנוסף, חשוב מאוד לשים לב כי אין שרוכים שיוצאים מתוך הכרית, השמיכה, המצעים, הסדין ו/או הפיג'מה. המטרה היא כמובן להימנע מכל חפץ שעלול (חס וחלילה חס ושלום) לגרום לחנק במהלך הלילה.

גב או בטן?

לבסוף, אחרי שסיפקת לתינוקך את סביבת השינה הכי בטוחה, חמה ונעימה שאפשר רק לחלום עליה. השכיבי אותו על הגב. מחקרים מראים כי שינה על הגב מונעת מקרים של "מוות בעריסה".  כמובן, הקפידי להשגיח על אמצעי הבטיחות גם שהתינוק ישן מחוץ למיטה הקבועה שלו, בין אם זה אצל הסבתא, בחופשה, או אצל המטפלת.

ובנימה קצת יותר אישית ואופטימית: הכוונה בפוסט הזה הוא לא להלחיץ אותך ולהפוך אותך לאמא חרדה ולחוצה. המטרה היא לחדד נושאים שאת לחלוטין מודעת אליהם וערנית. לפעמים צריך תזכורת קלה… המשיכי להיות האמא המושלמת שאת כי אין לי כל ספק שאת כזו.

דילוג לתוכן