הרבה מרכיבים משתלבים ביחד באירוע מוצלח: העיצוב של המקום שבו אתם מארחים, בחירת האורחים, הבגדים שאתם לובשים, המוזיקה שאתם משמיעים (וממילא הדי-ג'יי שאתם בוחרים או כל בעל מקצוע בתחום של מוסיקה לאירועים) וכן הלאה. האוכל הוא כמובן מרכיב חשוב מאוד ויש שיגידו שעליו קמה ונופלת הצלחת האירוע.

כיוון שאין כמו משהו מתוק להפוך כל אירוע לאירוע מוצלח, הנה שני מתכונים מתוקים. הראשון הוא למאפינס גזר וצימוקים. השני – מתוק עוד יותר – הוא מתכון של טראפלס שוקולד בלגי – מנה אחרונה מופלאה שיכולה לגם להיות תוספת מצוינת לאירוע קטן או גדול שדורש המתקה מיידית.

אירוע מתוק.

קודם כל, הנה מאפינס גזר וצימוקים.

מאפינס גזר וצימוקים

להכנת 12 יחידות, בערך, צריך:

שתי ביצים

120 גרם סוכר לבן

100 גרם סוכר חום

120 גרם שמן

180 גרם קמח

200 גרם גזר קצוץ דק

50 גרם צימוקים לבנים

כף בזיליקום טרי טחון

שקית אבקת אפיה

אופן ההכנה:

מקציפים את הביצים והסוכר (החום והלבן) עם השמן.

מערבבים עם כף את שאר הרכיבים באותה הקערה עד לקבלת בלילה מבריקה.

לוקחים תבנית סיליקון משומנת או תבנית מחולקת של קאפקייקס ומחלקים את הבלילה לתוכם.

אופים 12 דקות (בערך – תלוי בתנור שלכם) בחום של 170 מעלות.

מחכים קצת לפני שמגישים.

ועכשיו – הטראפלס.

טראפלס

לשלושים טראפלס צריך:

1 ק"ג שוקולד מריר שבור לחתיכות או מטבעות של שוקולד מריר (האיכות? זה תלוי בטעם שלכם ובכיס שלכם.)

400 סמ"ק (קרטון ושלושת רבעי הקרטון) של שמנת מתוקה

200 גרם קקאו

ואיך מכינים?

מחממים את השמנת עד לרתיחה.

מורידים מהאש ושופכים מיד חצי ק"ג שוקולד לתוך השמנת. מערבבים עם מטרפה עד לקבלת מרקם אחיד.

מכניסים את הקערה למקרר לשעה.

מוציאים מהמקרר ויוצרים כדורים קטנים בעזרת כפית/כף כדורים.

עכשיו מכינים שוקולד קראנץ' לציפוי:

ממיסים את השוקולד שנשאר .

טובלים את הכדורים ומצפים מיד בקקאו.

מכניסים למקפיא ואחרי שעה הטראפלס מוכן להגשה.

לפני סיום, טיפ קטן:

כדאי ללבוש בגדים פשוטים, סינר וכיסוי לראש מכיוון שאופן ההכנה של הטראפלס מאוד מלכלך.

1363288_40928895

זהו. עכשיו מצאו קערות הגשה מתאימות ותשתדלו לא לאכול את כל הטראפלס לפני האירוע. זה אתגר לא פשוט אבל אתם מסוגלים לעמוד בזה, אני בטוח.

***

מתכון בחסות מונייר פוד דיזיין – מומחים במגשי אירוח


דילוג לתוכן