הרבה מרכיבים משתלבים ביחד באירוע מוצלח: העיצוב של המקום שבו אתם מארחים, בחירת האורחים, הבגדים שאתם לובשים, המוזיקה שאתם משמיעים (וממילא הדי-ג'יי שאתם בוחרים או כל בעל מקצוע בתחום של מוסיקה לאירועים) וכן הלאה. האוכל הוא כמובן מרכיב חשוב מאוד ויש שיגידו שעליו קמה ונופלת הצלחת האירוע.
כיוון שאין כמו משהו מתוק להפוך כל אירוע לאירוע מוצלח, הנה שני מתכונים מתוקים. הראשון הוא למאפינס גזר וצימוקים. השני – מתוק עוד יותר – הוא מתכון של טראפלס שוקולד בלגי – מנה אחרונה מופלאה שיכולה לגם להיות תוספת מצוינת לאירוע קטן או גדול שדורש המתקה מיידית.
קודם כל, הנה מאפינס גזר וצימוקים.
להכנת 12 יחידות, בערך, צריך:
שתי ביצים
120 גרם סוכר לבן
100 גרם סוכר חום
120 גרם שמן
180 גרם קמח
200 גרם גזר קצוץ דק
50 גרם צימוקים לבנים
כף בזיליקום טרי טחון
שקית אבקת אפיה
אופן ההכנה:
מקציפים את הביצים והסוכר (החום והלבן) עם השמן.
מערבבים עם כף את שאר הרכיבים באותה הקערה עד לקבלת בלילה מבריקה.
לוקחים תבנית סיליקון משומנת או תבנית מחולקת של קאפקייקס ומחלקים את הבלילה לתוכם.
אופים 12 דקות (בערך – תלוי בתנור שלכם) בחום של 170 מעלות.
מחכים קצת לפני שמגישים.
ועכשיו – הטראפלס.
לשלושים טראפלס צריך:
1 ק"ג שוקולד מריר שבור לחתיכות או מטבעות של שוקולד מריר (האיכות? זה תלוי בטעם שלכם ובכיס שלכם.)
400 סמ"ק (קרטון ושלושת רבעי הקרטון) של שמנת מתוקה
200 גרם קקאו
ואיך מכינים?
מחממים את השמנת עד לרתיחה.
מורידים מהאש ושופכים מיד חצי ק"ג שוקולד לתוך השמנת. מערבבים עם מטרפה עד לקבלת מרקם אחיד.
מכניסים את הקערה למקרר לשעה.
מוציאים מהמקרר ויוצרים כדורים קטנים בעזרת כפית/כף כדורים.
עכשיו מכינים שוקולד קראנץ' לציפוי:
ממיסים את השוקולד שנשאר .
טובלים את הכדורים ומצפים מיד בקקאו.
מכניסים למקפיא ואחרי שעה הטראפלס מוכן להגשה.
לפני סיום, טיפ קטן:
כדאי ללבוש בגדים פשוטים, סינר וכיסוי לראש מכיוון שאופן ההכנה של הטראפלס מאוד מלכלך.
זהו. עכשיו מצאו קערות הגשה מתאימות ותשתדלו לא לאכול את כל הטראפלס לפני האירוע. זה אתגר לא פשוט אבל אתם מסוגלים לעמוד בזה, אני בטוח.
***
מתכון בחסות מונייר פוד דיזיין – מומחים במגשי אירוח